Stress och terapi i fokus – när HR-dagen hölls i Stockholm

20 nov 2019

Besökare på hr-dagen i Stovkholm

I fredags var vi på plats som utställare på HR-Dagen i Stockholm. Sammanfattningsvis var det ett mycket trevligt event med många intressanta besökare och utställare. Ett uppmärksammat ämne för dagen var stress och ångest. Att det blir allt vanligare på arbetsplatsen är kanske ingen nyhet, men ett enormt viktigt ämne att prata om.

I myllret av ergonomiska möbler, ledarskapsutbildningar och coachning var det många utställare som hade fokus på terapi och stresshantering vid årets HR-dag i Stockholm. Tid för återhämtning ingår i arbetstidslagen och kan kompletteras med andra avtal. Hur du på ett smart sätt får arbetstidskontroll kan du läsa om här.

Ta stressen på allvar

Undersökningsföretaget Netigate var också på plats. Alexandra Drottler tryckte på vikten av tydlig rollbeskrivning och arbetsfördelning, samt hur viktigt det är att stressfrågan tas på allvar av arbetsgivaren.
– Vi klarar alla stresstoppar, men det är viktigt att det bara är toppar och att det däremellan finns rum för återhämtning, poängterade Alexandra under sitt föredrag.

Positiva tankar ger energi

Vi lyssnade även till Frida Östberg från Promas som lyfte fram hur viktigt det inre ledarskapet är. Hon berättade att vi tänker 65 000 tankar på en dag och 95% av dessa tankar har vi tänkt förut. Tänk om vi varje dag kunde fokusera på att tänka positiva tankar som ger oss energi? Med tankens kraft kan vi utveckla oss själva och våra medarbetare.

Sätt rimliga mål

Att tänka positivt, var något föredragshållaren Lars Classon återkom till i dagens avslutande föredrag. Under hans tidigare karriär som regissör ville han bli bäst i Sverige och målet var att skapa den mest sedda föreställningen i teaterhistorien. Med ett alldeles för högt mål i sikte, upplevde Lars varje dag som ett misslyckande. Lars drabbades till slut av depression och under resan tillbaka har Lars lärt sig mycket om sig själv och skaffat många verktyg för att må bättre, varje dag. Här kommer tre tips från Lars.

 

Tre tips från Lars för ett positivt tänkande:

  • Varje morgon när du vaknar, vråla ett högt JAAA!
  • Börja sedan dagen med något roligt, t ex, om du gillar att spela fotboll, börja med att sparka iväg en boll!
  • Sätt upp tre mål om dagen, som du kommer klara – att uppnå mål triggar belöningssystemet i hjärnan.

 

Här kan du läsa mer om hur SwedeTime kan hjälpa dig att identifiera bemanningsbehov och varna för arbetstoppar – för en hållbar och stressfri miljö för alla anställda.

 

 

Följ gärna oss på LinkedIn eller Facebook om du vill ha en notis när det kommer ett nytt inlägg i bloggen.

Vill du se alla systemuppdateringar och vad dem innebär har vi en separat sida här Release Notes. Är du kund hos oss så får du alltid information via E-post om och när dessa uppdateringar görs.

Kika gärna runt på sajten och berätta för oss vad du tycker!

Ta nästa steg

Har du några frågor, eller vill du boka en demo?

Kontakta oss Boka demo