Turnering med kompisanda – nu är det dags för SwedeTimeCup

31 okt 2019

swedetimecup

Nu är det höstlov och återigen dags för SwedeTimeCup, innebandyturneringen där tjejer födda 2007–2009 träffas, spelar enklare matcher och har kul ihop. Turneringen arrangeras av Uppsalaföretaget SwedeTime och Sirius innebandys flicklag födda 2008, fredagen den 1 november i Tiundaskolans sporthall.

Per Appelgren på SwedeTime hoppas att stämningen blir lika hög som förra året, då turneringen gjorde premiär och ett hundratal spelare, lagledare och föräldrar samlades i Fyrishovs sporthall för att förena kompisanda och träning.

– Turneringen ska vara en rolig höstlovsaktivitet. Nuförtiden spelar barn seriematcher redan i tidig ålder, men vi ville istället skapa en avslappnad miljö med enklare spelformat och fokus på gemenskap mellan lagkamrater, säger Per.

Extra engagerade i ungdomars idrottande

Per berättar att SwedeTime sedan tidigare stödjer olika verksamheter inom det lokala föreningslivet, till exempel innebandyklubbar men även fotbollsklubbar och en teatergrupp.

– Vi tycker det är viktigt att främja ungdomsidrott och eftersom flera av oss har barn som är aktiva finns en naturlig hängivenhet. Vi är bland annat lagledare och har även sponsrat inköp av träningsoveraller och liknande. Nu hoppas vi att SwedeTimeCup ska bidra till någonting bra och samtidigt generera lite pengar till klubbkassan.

Hoppas på minnesvärda ögonblick

I turneringen ingår fyra matcher per barn och varje lag har tre spelare och en målvakt. På plats finns även en kiosk där laget säljer sådant som föräldrar bakat.

– Det är viktigt att barn får röra på sig under roliga och lättsamma former. Samtidigt får de möjligheten att lära känna nya barn och träna sin förmåga att jobba i grupp mot gemensamma mål, säger Per och tillägger att han hoppas att turneringen bjuder på många fina möten och minnesvärda ögonblick.

 

Läs mer om SwedeTimeCup här.

Ta nästa steg

Har du några frågor, eller vill du boka en demo?

Kontakta oss Boka demo