SwedeTime och CloudPro i nytt samarbete

16 dec 2020

Per Appelgren svensk datatlagring

När SwedeTime sökte ny IT-partner föll valet på CloudPro. Nu bekräftar de båda bolagen att ett fortsatt samarbete har inletts för vidareutveckling av tjänsten som bland annat innefattar svensk datalagring.

SwedeTime som levererar kompletta bemanningssystem, har under året sökt en driftpartner med hög kompetens inom Microsoft Azure. Valet föll på IT-företaget CloudPro och deras VPS-lösning. Samarbetet inleddes när en av SwedeTimes kunder utifrån lagkrav krävde lagring av data i Sverige. Uppdraget innefattade att flytta över kundens miljö i SwedeTimes bemanningssystem till CloudPro VPS.

– Vi skapade snabbt en relation och fick den stöttning och rådgivning vi behövde. Det fanns ett behov av kompetens av Microsoft Azure och en partner som kunde sätta sig in i vår miljö, det fick vi hos CloudPro, säger Per Appelgren, CTO hos SwedeTime.

Utöver det nämnda uppdraget finns också ett pilotprojekt i CloudPros miljö. Nu är planen för de båda IT-bolagen att fortsätta utveckla samarbetet. Detta innebär att SwedeTimes kunder nu kan välja mellan drift i Azure eller datalagring i Sverige.

– Flera konsulter hos CloudPro har blivit insatta i vår miljö och vi har fått en driftpartner när det kommer till frågor om Azure. Just när det kommer till Azure finns stora utvecklingsmöjligheter som till exempel licenshantering. Vi har även fått hjälp med mer komplexa frågor som rör SQL databaser. Utöver det finns andra frågor på agendan för att fördjupa samarbetet, säger Per Appelgren.

CloudPro har funnits som eget varumärke sedan 2016 och erbjuder outsourcing av kundanpassade IT-lösningar. Bolaget ingår i koncernen Combined Excellence tillsammans med en rad spjutspetsbolag inom digital transformation.

– För oss är det roligt att jobba med en kund som är öppen och framåtsträvande. Det började som sagt med ett ganska avgränsat problem, men växte snabbt fram till ett partnerskap där vi fick agera rådgivande. Vi känner ett stort förtroende från SwedeTime och det är då vi tillsammans kan skapa och utveckla bra lösningar, säger Rikard Elofsson, CTO, hos CloudPro.

 

För mer information, kontakta:

Per Appelgren, CTO, SwedeTime
per.appelgren@swedetime.com

 

SwedeTime är ett Uppsalabaserat It-bolag som startade sin resa 1999. Företaget levererar ett komplett systemstöd som bland annat innefattar schemaläggning, bemanning, kommunikation, tidrapportering, integration med lönesystem, statistik och analysverktyg samt en mängd smarta lösningar för effektiv bemanning. SwedeTime har satsat på ett system med hög prestanda som ska vara snabbt och enkelt att använda. Idag har SwedeTime tillsammans med systerbolaget AR Internetplatsen fler än 50 000 användare inom privat och offentlig verksamhet.

Ta nästa steg

Har du några frågor, eller vill du boka en demo?

Kontakta oss Boka demo