Full fart på SwedeTime Cup!

16 Nov 2018

På höstlovet samlades ett hundratal innebandyspelare, ledare och föräldrar i Fyrishov Sporthall för att delta i premiären av SwedeTime Cup. Cupen som riktar sig till flickor födda 2007-2009 arrangerades av Uppsalaföretaget SwedeTime som brinner för ungdomsinnebandyn.

SwedeTime Cup blev ett mycket uppskattat inslag på höstlovet och den positiva feedbacken från spelare, lagledare och föräldrar har fått gänget på SwedeTime att redan börja planera för nästa års repris. Bland klubbor och bollar haffade vi Per Appelgren från SwedeTime, som är initiativtagare till cupen för att ställa några frågor om arrangemanget.

Hur föddes idéen till SwedeTime cup?

Jag tränar min dotters innebandylag, Sirius F08, och vi ville göra något på höstlovet som lockade de som inte var bortresta då. Tanken var att få till den känslan som jag själv hade i motsvarande ålder när vi hade en liten cup på den skola jag gick. Där fick kompisar dela upp sig i lag och spela några matcher och titta på andra lag som spelade. Det blev en härlig stämning runt cupen och är ett utmärkt sätt att förena träning med kamratskap.

Varför är ungdomsidrott viktig för er?

Barn idag spontanidrottar mindre och mindre och det gör det viktigt att de har aktiviteter där de får röra på sig och att de lär känna andra barn än de som de går i skolan med. Just lagsport tycker vi också ger mervärden som till exempel att lära sig att fungera i grupp och att sträva mot gemensamma mål.

Vad är visionen med cupen?

Cupen ska vara en rolig aktivitet som ska locka spelare från olika lag att mötas i en mer avslappnad miljö än det vanliga seriespelet. Cupen ska stärka känslan av gemenskap med sina lagkompisar men även andra lag, samt visa på hur rolig och enkel innebandyn är som sport.

 

Läktarsnack

Varför är lagidrott viktigt?

Samarbete och sammanhållning!

Vad tycker du om att SwedeTime Cup?

Det är jättebra att lagen i stan får träffas och spela mot varandra

Lukas Granevik, förälder som gärna hjälper till genom att skjutsa laget (Hagunda)

 

Vad är det bästa med en innebandycup på höstlovet?

Kul, det är roligt att vara med lagkompisarna

Vad är det bästa med att vara ledare?

Att få peppa laget! …och att leda uppvärmningen!

Olivia, Filippa, Mathilda, som själva har höstlov och är med som ledare för Sirius flickor 09 

Vill du se bilder från cupen och läsa mer om arrangemanget så hittar du det på SwedeTime Cup´s separata sida här http://swedetimecup.com

Ta nästa steg

Har du några frågor, eller vill du boka en demo?

Kontakta oss Boka demo