Nytt IT-system på gång? – då bör du kunna svara på de här 4 frågorna!

19 sep 2019

Checklista för dina processer nytt IT-system

Ett nytt IT-system är mer än en teknisk investering. Det kan stärka hela verksamhetens produktivitet. När du inför ett nytt system bör du därför undersöka vilka möjligheter det ger. Kort sagt: Det har blivit dags att se över dina arbetsprocesser.

Redan i vårt förra blogginlägg berörde vi det faktum att du står inför ett förändringsprojekt när du ska implementera ett nytt IT-system i din verksamhet.

Det innebär i förlängningen även en chans att förnya organisationen och förbättra arbetsmetoderna. Något som kan öka den interna effektiviteten och leda till högre produktivitet, liksom bättre organisering, konkurrenskraft och affärsrelationer.

För att nå dit krävs det dock att du och dina medarbetare vågar ifrågasätta verksamhetens gamla rutiner. Ägna er därför åt självrannsakan och lägg tid på att diskutera viktiga nyckelfrågor:

  • Hur kommer det nya IT-systemet att påverka er organisation?

  • Vilken är IT-stödets roll i er verksamhet?

  • Hur vill ni jobba och vad är nyttan med varje arbetsprocess?

  • Hur kan det nya IT-systemet hjälpa er att få ett mer effektivt arbetsflöde?

Överväg noga vilka arbetssätt som faktiskt är relevanta och värda att behålla. Med en god strategi och tydliga mål blir det lättare att få ut mer av det nyinförda systemet – så dröm! Damma av dina visioner. Sätt nya mål. Alla verksamheter har en livscykel och behöver fortsätta utvecklas för att inte stagnera. Idag befinner vi oss dessutom i ett generationsskifte där det krävs väl uppdaterade system och driftmiljöer, så att man inte hamnar för långt efter och får svårt att komma ikapp och behålla fotfästet på marknaden

Här kan du läsa mer om du du får med dina medarbetare på en förändring.

 

Följ gärna oss på LinkedIn eller Facebook om du vill ha en notis när det kommer ett nytt inlägg i bloggen.

Vill du se alla systemuppdateringar och vad dem innebär har vi en separat sida här Release Notes. Är du kund hos oss så får du alltid information via E-post om och när dessa uppdateringar görs.

 

Ta nästa steg

Har du några frågor, eller vill du boka en demo?

Kontakta oss Boka demo