Förändring i fokus på Kistamässan – Fem Take Aways

25 feb 2020

personal chef kistamässa

Hur hanterar vi förändring? Det var frågan som stod i fokus när Personal & Chef hölls på Kistamässan i Stockholm den 19 och 20 februari 2020.

SwedeTime var på plats för att lyssna på branschens funderingar och erfarenheter. Här kommer en sammanfattning från mässans mest intressanta ämnen och en handfull läsvärda tips från branschens experter.

 

1. Innovation och profession – viktigaste frågan för HR

Lena Bjurner från Sveriges HR Förening delade med sig av sin starka vision om vad framtidens HR är. Hon menar att allt handlar om AI och kompetensutveckling, och hur det påverkar både organisationer och oss själva som människor.

We didn’t do anything wrong, but somehow, we lost – Stephen Elops

Lena Bjurnes talar på Personal&ChefDet viktigaste enligt Lena, är att lägga mer tid på innovation. Att våga tänka nytt och prova nytt. Hon citerar Stephen Elops, tidigare CEO på Nokia, från den presskonferens då han berättade att Nokia sålts till Microsoft, och poängterar hur viktigt det är att ständigt utveckla sin verksamhet i samklang med omvärlden. Lena anser att alla borde fundera över hur AI kommer påverka oss och hur vi med artificiell intelligens kan skapa nytta och innovation.

 

2. AI har kommit för att stanna

Jonas Andersson, VD och analyschef, HerbertNathan & Co. gav sin syn på AI och Machine Learning. AI har kommit för att stanna, och Jonas menar att vi har 5-10 år på oss att förbereda oss. Med den nya tekniken pratar vi inte längre om att förenkla uppgifter, vi pratar om att ta bort uppgifter. Han poängterar även att AI – den digitala assistenten, kommer eliminera de repetitiva och administrativa uppgifterna, inte eliminera människan.

 

3. IKEA-effekten

Många drömmer om att skapa revolution inom sitt område. Niklas Olsson, VD på Uclarity, menar att det finns 21 steg för att ta sig dit. 18 av dem handlar och människan, 3 om tekniken. Han belyser också vikten av att tidigt få med medarbetarna på resan och hänvisar till IKEA-effekten.

Niklas tre måsten för dig som jobbar inom HR:

  • Gå från reaktiv till proaktiv
  • Våga bli förebilder
  • Stödja en digital kultur

 

4. Tre tips inför automatiseringen

Även Gustav Elveros från Ebbot pratade om digitala assistenter som ger människan mer tid till annat. Han gav oss tre konkreta tips hur du börjar din resa mot automatisering.

  1. Tänk stort, börja smått. Det är bra att ha en vision om dit du vill komma, men att börja med att plocka de lågt hängande frukterna ger dig nytta direkt.
  2. Utgå från verksamheten, inte tekniken. Bara för att det går att automatisera något så kanske det inte är det som ska göras just nu. Ta reda på var behoven finns först.
  3. Ta hjälp av de som kan. Ta reda på vad dina nuvarande leverantörer av IT-system kan idag och vilka visioner de har för automatisering.

 

5. Din digitala kollega är redan här

SwedeTime ser vi att branschen blir allt mer mottaglig för AI och automatisering. Företagen har förstått fördelarna och vad investeringen ger. Redan idag kan vi erbjuda våra kunder SweBot, en digital kollega som gärna hanterar all inbokning av personal åt dem. På så sätt får våra kunder mer tid över till viktigare uppgifter. Läs mer om SweBot i ett tidigare blogginlägg här.

Vill du läsa mer om hur du får med personalen på en förändring? Klicka här för att komma till blogginlägget med konkreta tips från en ledande förändringsprojektledare.

Ta nästa steg

Har du några frågor, eller vill du boka en demo?

Kontakta oss Boka demo