5 skäl att välja SwedeTime för schemaläggning

Bemanningsföretagen har insett fördelarna med SwedeTime. 4 av de 5 största bemanningsföretagen i Sverige använder redan SwedeTime. Att snabbt hitta tillgänglig personal och kunna bemanna vid akuta behov är viktigt för dem.

1. Komplett lösning

SwedeTime erbjuder en komplett lösning från planering av pass, bokning av personal, tidrapportering och attestering till löne- och fakturaunderlag. Vill man inte använda allt kan SwedeTime vara ett komplement till befintliga system i företaget. Vi är bra på integration.

 

2. Anpassat och skalbart

Vår filosofi är att du inte ska behöva se det du inte använder och självklart inte betala för det heller. Systemet är i grunden ett och samma med stora möjligheter till anpassning för de unika behoven hos varje kund.

Vår rekommendation är att börja smått med de akuta behoven och därefter växla upp till mer omfattande funktionalitet allt eftersom behoven ändras eller ditt företag växer. Vi hjälper vi dig att trimma systemet så att det blir bäst för din verksamhet.

 

Läs mer om funktioner

 

 

 

3. Områdeskunskap

Vi har jobbat med system för bemanning och schemaläggning sedan 2003. De största kunderna är bemanningsföretagen, men vi har även löst behov för mäklare, fotografer, kundtjänster, call center, vaktbolag, kommuner, utbildningsföretag, tolkförmedlingar, eventbolag och många fler. 

Sannolikheten att vi har stött på just dina unika behov är stor. Med vår erfarenhet av hur andra framgångsrika företag bemannar kan vi vara ett stöd och hjälp för att göra din schemaläggning och bemanning effektivare.

 

Läs mer om våra kunder

 

 

 

4. Molntjänst, tillgänglig för alla

Ingen installation behövs, varken för administratörer eller personal. Tjänsten är tillgänglig för alla dygnet runt och från vilken dator som helst. En schemaändring syns direkt, vilket gör att risken för missförstånd och missuppfattningar minskas. SwedeTime bygger i grunden på en och samma plattform vilket gör att en eventuell bugg som hittas av en kund i ett system, rättas för alla kunder i alla system vid nästa uppdatering.

 

5. Priset

Vid val av schemaläggningssystem är det viktigt att undersöka vad man får för pengarna. Vårt standardpris per användare är 16 kr/månad för upp till 100 användare. Därefter kostar varje användare 3kr. 

I våra minsta system ingår de grundläggande funktionerna för schemaläggning och bokning online. Priset inkluderar även snabb support och bra service. En startavgift på 16 000 kr tillkommer, där konfiguration, utbildning och all den hjälp ni behöver för att komma igång ingår. Vi strävar alltid efter en långsiktig relation med våra kunder och lägger mycket tid och kraft på uppstartsfasen.

 

Läs mer om hur du kommer igång